Over Atelier Belle

Merel van der Bel (Den Haag, 1986) is van kinds af aan dol op sieraden en juwelen.
Ze werd gegrepen door het traditionele ambacht van de edelsmeedkunst en is sinds 2013 werkzaam als zelfstandige ondernemer;
de trotse eigenaresse van Goud- en Zilversmederij Atelier Belle.

Merel van der Bel

Als zelfstandig goud- en zilversmid combineert ze ervaring met een creatieve visie, sterke technische vaardigheden en een grote passie voor handgemaakte juwelen en sieraden.

Merel is gespecialiseerd in het creëren van handgemaakte sieraden zoals bijvoorbeeld trouwringen, verlovingsringen en herdenkingssieraden. Alles vervaardigd uit nieuw edel materiaal of bestaande (oude) sieraden.

Diploma's en ervaring

Na het behalen van de diploma’s Goudsmeden en Zilversmeden aan de Schoonhovense vakschool heeft Merel haar specialistische vaardigheden geperfectioneerd tijdens een dienstbetrekking bij een goudsmid.

Daarna bood het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven een atelierplek aan. Hiermee heeft Merel de mogelijkheid gekregen om gedurende 1,5 jaar ervaring op te doen als startend zelfstandig ondernemer.

Eigen winkel met open atelier

Per april 2016 heeft ze haar eigen winkel met open atelier geopend aan Tramstraat 69 te Dongen.

Na ruim vijf jaar werkzaam te zijn geweest op deze locatie, is Atelier Belle opnieuw verhuisd naar Oude Baan 2 te Dongen waar een voormalig stomerijbedrijf getransformeerd is tot een eigentijds sieraden atelier.

Dit alles met behoud van hetzelfde open atelier concept wat de klant de mogelijkheid geeft om te zien wat er met hun dierbare sieraden gebeurt en waar tevens Merel als ambassadeur van het ambacht goud- en zilversmeden zichtbaar is.

(H)erken Atelier Belle

Sinds 2016 voert Merel haar geregistreerde meesterteken. Naast de stempels die betrekking hebben op het toegepaste materiaal, kunt u haar meesterteken terugvinden op uw sieraad.

Dit wordt zo subtiel mogelijk geplaatst zodat dit niet onnodig de aandacht zal wegleiden van uw sieraad.

Het meesterteken staat symbool voor de kwaliteitsbeleving waar Merel voor staat. Wanneer dit sieraad zal worden getaxeerd, zal dit meesterteken worden (h)erkend door een taxateur.

Meesterteken AB