Atelier Belle - Portfolio

Merel is gespecialiseerd in het creƫren van handgemaakte sieraden zoals bijvoorbeeld trouwringen, verlovingsringen en herdenkingssieraden. Alles vervaardigd uit nieuw edel materiaal of bestaande (oude) sieraden.

Trouwringen

Trouwringen of verlovingsringen staan voor verbondenheid en liefde tussen twee personen.

Het is daarom van groot belang dat de emotionele waarde zo goed mogelijk wordt gevangen in het betreffende sieraad. Iedere trouw- of verlovingsring is maatwerk en bevat unieke kenmerken die perfect bij u past.

Van oud sieraad naar nieuw sieraad

Het samenvoegen of vermaken van bijvoorbeeld trouwringen is een manier om oude sieraden een eigentijdse uitstraling te geven. Het ontwerpen van een dergelijk sieraad gaat in uitgebreid overleg om de emotionele waarde te behouden.

Op deze manier kunt u bijvoorbeeld een erfstuk laten omvormen met behoud van het verhaal en herinnering van uw dierbaren.

As sieraad

In een sieraad kan een kleine hoeveelheid as van uw dierbare worden bewaard.
Op deze manier kunt u altijd een tastbare herinnering bij u dragen.

Het as kan zichtbaar verwerkt worden in het sieraad of kan geheel worden opgesloten in een askamer.

Laserafdruk / Graveren

Het graveren van sieraden wordt al lange tijd toegepast. Met de huidige technieken zijn er talloze graveermogelijkheden toepasbaar. Een voorbeeld hiervan is een vinger- of pootafdruk door middel van een lasergraveermachine.

Moedermelk sieraad

De bijzondere en liefdevolle ervaring tussen moeder en kind kan nu voor eeuwig vastgelegd worden in een moedermelk sieraad.